FŐOLDAL

KIÁLLÍTÁS

TEAM

GALÉRIA

FILM

ZENE

SAJTÓ

INFORMÁCIÓK

 

EN HU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(((((((((((((((((((((((((((((((((((

SZABADSÁG HÍD(((((((((((

  Új horizontok a városban

)))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

 

2016 nyarán Budapest főváros felújítás miatt lezárta a Szabadság hidat. Az átalakulás látványos volt: megszűnt az autóforgalom, a híd megtelt élettel. A “hídfoglalók” a rendszerváltás óta felnőtt generáció tagjai voltak, akik kölcsönös megegyezés alapján kezdték el használni a historikus teret, és újrafogalmazták város és szabadság, formális és informális használat, köz- és magánterek viszonyát.

 

Mi történt a hídon?

A Kultúrgorilla és a Studio Nomad kiállítása a Szabadság híd ideológiamentes foglalásából kiindulva meghatározó urbanisztikai kérdéseket vizsgál. Mit jelent a szabad köztér? Hogyan viselkedik egy híd, mint a szabadság médiuma? Hogyan inspirálja a spontán köztérfoglalás várostervezőket és építészeket? A kiállítás a magyar pavilon szabad tereinek átértelmezésével átélhetővé teszi a helyteremtés felszabadító élményét.

 

A  Kultúrgorilla és a Studio Nomad közös, a Szabadság híd - Új horizontok a városban című kiállítása a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum szervezésében nyílik meg a 16. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále keretében.

 

A kiállítás 2018. május 26. és november 25. között tekinthető meg a magyar pavilonban.

 

(((((((((((((((((((((((((((((((((((

         Hogyan változtatnak

             köztérré egy hidat

                   a budapestiek

)))))))))))))))))))))))))))))))))))